12345678910

Защо в клуб?

Киноложкият клуб дава възможност на хората, които обичат едно и също нещо - в случая кучетата от породата немски дог - да работят заедно, да обменят информация, знания, опит, да учат заедно и да си помагат, да усъвършенстват и развиват породата. Работата в екип винаги дава по-добри резултати и удовлетворение, отколкото индивидуалните изяви на даден кинолог. Хората по света отдавна са го доказали.

Дългогодишните усилия на доген клубовете в различните европейски страни, някои с повече от 100-годишна история (немския, френския, италианския, чешкия и др.), както и обединяването на тези клубове в EuDDC - Европейски дойче доген клуб - доведе до получаването на красиви, елегантни, внушителни и харизматични немски догове, с уравновесен характер, но добри пазачи, невероятни компаньони и с голямо любвеобилно сърце. Благодарение на съвместните усилия на ентусиастите от тези клубове, догът си извоюва името "Аполон сред кучешкия род", "Великанът с нежна душа" или "Нежната лавина"...

ПРИЧИНИТЕ ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА КЛУБА...или ЗАЩО В КЛУБ?

1. Кучето, което ще купите от Клуба ще бъде високо породно, типичен представител на немските догове.
2. Ще има родословие - в България родословия на немски догове има право да издава само КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ.
3. Кученцето ще бъде произведено по правилния начин - при съчетаване на подходящи родители. В отглеждането му ще бъдат вложени всички необходими финансови средства, които започват още с покриването на женската и приключват с последните ваксини, преди то да отиде в новия си дом.
4. Ще получавате най-актуалната и най-достоверна информация за развитетито на породата.
5. Хората с дългогодишен опит и знания ще ви помогнат да разрешите всички проблеми, свързани с храненето, отглеждането, грижите, възпитнието, тренировките на вашето догче.
6. Ако имате кучило, ще ви се даде правилната информация как да получите и отгледате качествени кученца и ще ви се помогне да намерите бъдещите стопани на вашите кученца.
7. Можете да разберете какви са новите тенденции в породата, кои са водещите развъдници в света, кои са най-добрите кучета в момента, какво е нивото на породата в различните страни и у нас.
8. Ще бъдете информирани и за кучилата, които се очакват или които вече са родени, нивото на различните кученца и препоръки откъде е най-добре да си вземете куче според вашия вкус и изисквания.
9. Ако сте любител на породата - ще срещнете съмишленици.
10. Ако искате нещо повече - ще имате професионализъм.

КАКВИ РИСКОВЕ ПОЕМАТЕ, АКО НЕ ВЗЕМЕТЕ КУЧЕТО ОТ КЛУБ ИЛИ ЛЕГИТИМЕН РАЗВЪДЧИК, А ОТ СЛУЧАЙНИ ХОРА, МАГАЗИН ИЛИ ВНОСИТЕЛ:

1. Първо, рискувате кучето въобще да не е немски дог.
2. Вашето куче няма да бъде чистопородно и достатъчно типично, по простата причина, че всички качествени догове в България са обхванати и членуват в Клуба.
3. Няма да има родословие или то ще е фалшиво.
4. Няма да имате необходимата и правилна информация за родителите.
5. Няма да сте наясно какви наследствени заболявания може да има вашето куче.
6. Не можете да бъдете сигурни, че кученцето е получило необходимите грижи - правилно хранене, ваксиниране, обезпаразитяване, витамини.
7. Няма да знаете дали майката е отглеждана и хранена правилно по време на бременността - гаранция за доброто здравословно състояние на кученцето.
8. Няма да можете да се явявате на изложби, поради липсата на родословие.
9. Няма да бъде целесъобразно да развъждате кучето си.
10. По всяка вероятност ще попаднете на мошеници - повечето кучепроизводители, нечленуващи в клубове и неспазващи изискванията за правилно развъждане и отглеждане на догчетата, са просто търговци, които целят само бърза печалба.
11. Рискувате да ви продадат крадено куче.
12. Ще ви излъжат с парите - неклубните кучета винаги са по-скъпи...защото обикновено са "внесени от чужбина", или са "шампиони" с "много титли"...