12345678910

Част от нашия екип

 

3 август 2022

ПОКАНА
от Управителния съвет на Сдружение
КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ“,
Уважаеми дами и господа, членове на Сдружение КНДБ,
Управителният съвет на сдружението Ви кани, лично или чрез упълномощено
лице, на редовно годишно Общо събрание на КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ“,
което ще се проведе на 18.09.2022 г. в 15:00 часа в гр. София, кв. Симеоново , ул.
Симеоновско шосе No338, механа Хижата при следния дневен ред:
1. Отчет за дейността за 2021-2022г.;
2. Финансов отчет на клуба за 2021-2022 г.;
3. Обсъждане на проекти за клубни събития;
4. Разни.
При липса на кворум събранието ще се проведе час по-късно на посоченото място
и при посочения дневен ред и ще се смята за редовно проведено, независимо от броя на
явилите се членове, съгласно чл. 27, ал. 1 от Устава на Сдружението.
06.08.2022 г. Председател на Сдружение КНДБ - подпис

Изтегли ПЪЛНОМОЩНО /ако не можете да присъствате лично/

24 декември 2020

НАГРАДИ НА КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ ЗА 2020

Младо куче на годината - Weis von Schlesien
Куче на годината - Gilda the Great of Persia
Ветеран на годината - Bibiana the Great of Persia
Развъдник на годината - The Great of Persia
Партньор на годината - всички клубни членове

Последната награда се дава на всички клубни членове, защото в тази сложна обстановка (COVID-19) все пак успяхме да правим срещи, събрания, да участваме в изложби, да публикуваме снимки и видео материали, да участваме в няколко телевизионни предавания!

10 септември 2020

ПОКАНА
ЗА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА
СДРУЖЕНИЕ „КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ“

Управителният съвет на сдружение КНДБ Ви кани, лично или чрез упълномощено лице, на редовно годишно Общо събрание на „КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ“, което ще се проведе на 11.10.2020 г. в 15:00 часа в гр. София, кв. Симеоново, ул. „Симеоновско шосе“ № 338, механа „Хижaта“ при следния дневен ред:
1. Отчет за дейността за 2019-2020г.
2. Финансов отчет на клуба за 2019-2020 г.
3. Обсъждане на проекти за клубни събития за 2021 г.
4. Събиране на членски внос.
5. Разни
При липса на кворум събранието ще се проведе час по-късно на посоченото място и при посочения дневен ред и ще се смята за редовно проведено, независимо от броя на явилите се членове, съгласно чл. 27, ал. 1 от Устава на Сдружението.

30 май 2020 - Превод на стандарта на немския дог на български език

16 март 2020 - ВАЖНО - РЕШЕНИЕ НА БРФК

Днес, 14.03.2020, УС на БРФК взе решение за пълно прекратяване на всякакви киноложки дейности - състезания, изложби, организационни мероприятия и др., и изисква от своите членове да направят същото. Подновяването на дейностите ще бъде направено след края на обявеното извънредно положение на територията на Република България, за което ще бъде издадено сътветно решение и своевременно уведомени всички членове.

Във връзка с това БКНД отлага подготовката за провеждане на годишно ОС до ново нареждане.
Клубът, разбира се, продължава да работи и действа онлайн:
Можете да се свържете с нас на нашите телефони и имейли.

 

21 декември 2019 - Награди 2019 година на КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ

През настоящата 2019 в Клуба въведохме някои нови дейности, които през следващите години да превърнем в тържествена ТРАДИЦИЯ.
По-рано, тази година, обявихме нашите кучета-ветерани, както и логото на Клуба.

На Коледно парти, което се състоя на 21 декември, представихме нашите нови символи - знамето и значките. Всеки клубен член получи различни подаръци - красив календар, значка, аксесоари, специални коледни курабийки, играчки за елха. А вкусната баница с късмети беше поредната изненада за всички.

За първи път бяха излъчени
НАГРАДИ - 2019г на КЛУБ НЕМСКИ ДОГ - БЪЛГАРИЯ:

— Награда “Дог на 2019” получи Gelare the Great of Persia, тигрова женска, собственост на Хушманд Салмази, за получен най-висок резултат от изложбите през 2019 - 86 точки!!! Наградата бе връчена на нейния млад хендлер - талантливата Виктория.
— Награда “Развъдник на 2019” получи The Great of Persia - за получени най-високи изложбени резултати и ново клубно кучило догчета.
— Нагрдада “Партньор на годината” получи Славина Иванова, дългогодишен член, за нейния принос към Клуба и развитието на породата.

Тази награда занапред може да се дава не само на членове на Клуба, но и на симпатизанти, със специален принос към нашата работа. Надяваме се догодина повече наши членове да бъдат номинирани за тези награди. От 2020 ще има и отличия за продължително членство в Клуба - бронзово, сребърно, златно и диамантено.

Целта на наградите е все повече хора в България да се включат в работата на Клуба, за да популяризираме нашата прекрасна порода и с надеждата все повече и качествени догове да ходят гордо до своите стопани по българските улици.

Сърдечно благодарим на нашите СПОНСОРИ за Нагарди 2019!!
Това бяха Клиника VIA VET MEDICA и EUKANUBA BULGRIA.

Неофициалната част на партито беше весела и ползотворна. Появиха се много нови идеи за работа и бъдещи срещи, което показа, че КЛУБ НЕМСКИ ДОГ вече работи като едно голямо и сплотено семейство.

Пожелаваме на всички наши членове и симпатизанти Весела Коледа! Повече здраве, късмет и много весели моменти през Новата 2020!
Очаквайте още новини на нашия сайт и на страницата, защото следващата година за нас е юбилейна - 25 години от основаването на Клуба!

СНИМКИ ОТ ПАРТИТО

3 ноември 2019 - На работна среща на УС се предложиха някои бъдещи промени в бланката на клубните родословия, за да може тя да дава по-пълна информация на бъдещите собственици на догове.

24 октомври 2019 - Бе представено новото лого на клуба.

08 юни 2019 - Среща на клуба със симпатизанти и приятели на породата - снимки

02 юни 2019 - Състоя се работна среща на УС, на която се обсъдиха бъдещите задачи и се взе решение да се дават сертификати на всички клубни кучета, навършили 8 години и това да се вписва в родословията на потомците им, с цел да се следи здравето и дълголетието на кучетата и това да се има предвид при развъждането. На срещата бе решено и да се обяви конкурс за лого на клуба.

01 януари 2019

Скъпи приятели,

Щастлив съм, че мога да ви поздравя за новата 2019 година и да пожелая на вас, семействата и любимците ви здраве, благополучие и късмет! Вярвам, че настоящата година ще е успешна и плодотворна за всички ни и че ще продължаваме да работим заедно в името на общите ни цели!
Използвам възможността да ви информирам за извършената през изминалата 2018 г. дейност в Български национален клуб “Немски дог”:
1. Проведе се Общо събрание на БНКНД, на което бяха избрани нов Председател и Управителен съвет;
2. Извърши се пререгистрация на клуба в Търговския регистър към Агенцията по вписванията;
3. В настоящия момент продължаваме да работим върху вписването на промените, благодарение на компетентната и безвъзмездна подкрепа на адвокат Кирил Антонов. В тази вързка бяха проведени редица срещи между членове на УС, тъй като точно тук срещнахме най-големите си затруднения;
4. Председателят на БНКНД взе участие в Общото годишно събрание на EUDDC (Европейски клуб немски дог) в Швейцария;
5. Бяха осъществени преговори с различни организации за финансова и логистична подкрепа за провеждане на специализирана изложба и семинари в България. Организирането на такива събития ще възнагради усилията на всички развъдници и членове на БНКНД и ще обогати техните знания и контакти. За осъществяването на тази цел, обаче, е необходимо да удвоим усилията на всеки един от нас за популяризиране на породата немски дог в България;
6. Беше проведено приятелско събиране на членове и техните любимци в парк Борисова градина.
С голямо удовлетворение мога да отбележа, че предаването на управлението на БНКНД става по един цивилизован и разумен начин и най-важното - съществува приемственост, която е от огромно значение за съществуването и реорганизацията на клуба ни. Изключително съм благодарен на човека, създал българския клуб Немски дог - д-р Емил Георгиев, както и на досегашния секретар, госпожа Славина Иванова, чиито подкрепа и съдействие високо ценим. Искам да изкажа специални благодарности и на настоящия секретар, г-жа Радослава Христова, както и на членовете на новия Управителен съвет на БНКНД, с помощта на които се осъществиха дейностите на клуба през 2018 г.
Накрая, но не на последно място, държа да ви окуража да споделяте идеите си с нас и да не се колебаете да ни държите в течение на всичко, което ви вълнува във връзка с дейността на клуба - за вашите очаквания за нас като ръководство; за проблемите, които се срещате при отглеждане и възпитание на прекрасните си питомци; за подкрепата, от която имате нужда. Ние сме тук заради вас и всеки ще получи подобаващо внимание, защото всеки член на БНКНД е ценен! Нека заедно възродим дейността на клуб Немски дог в България!

Успешна нова година!

Хушманд Салмаси
Председател на КНДБ

* * * * * * * * *

През 2018 бе направена пререгистрация на Сдружението в Търговския регистър към Агенцията по вписванията, съгласно законите на страната.

От 29 юли 2018 година клубът има нов Управителен съвет:

1 Председател - Хушманд Салмаси
2 Зам. председател - Чавдар Стилянов
3 Отговорник по развъдната дейност - Славина Иванова
4 Секретар - Радослава Христова
5 Член на УС- Екатерина Салмаси